• ElektronyK+ 1000mg Potasiu, 322g

ElektronyK+ este aportul tău zilnic de minerale și oligoelemente sub forma de pulbere.

Trebuie să-l amesteci în puțină apă și să-l bei. Are un gust de lămâie, tartă similar cu limonada.

Cantitate suficientă pentru 45 de zile.

Mineralele și oligoelementele sint cei mai importanți micronutrienți pentru corpul uman.

Mannavita Elektrolit pulbere oferă un aport zilnic de 1000 mg de potasiu din citrat de potasiu, adică unul dintre cele mai absorbabile tipuri de potasiu.În plus pe lăngă potasiu conține magneziu, calciu și sodiu în doze mai mici.

În plus față de minerale, oferă o doză mare din cele mai importante oligoelemente: zinc, iod, cupru, seleniu, crom, mangan.

Doza zilnică de ELEKTRONYK+ include următoarele cantități:

 Potasiu (citrat)

 1000mg (50%)

 Magneziu (citrat)

 120mg (32%)

 Calciu (din alge)

 75mg (9%)

 Sodiu (NaCl)

 10,2 mg (*)

 Zinc (gluconat)

 24 mg (240%)

 Cupru (gluconat)

 3 mg (300%)

 Seleniu (L-seleino-methionină)

 100 µg (182%)

 Crom (picolinat)

 100 µg (250%)

 Mangan (gluconat)

 3 mg (150%)

 Iod (din alge)

 120 µg (80%)

 Alge kelp

 171,4 mg (*)

 Alge litotemnium

 263,2 mg (*)

*VNR: % din valoarea de referință a dozei zilnice (pentru adulți). | * Nu sunt disponibile date.

 ELEKTRONYK+ este o pulbere de băutură electrolitică și conține de asemenea, alge kelp și algelitotemnium. Aceste două alge sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de oligoelemente și conțin alte minerale și oligoelemente rare cum ar fi molibdenul, borul, germaniul, fluorul, cobaltul, erbiumul, europiumul, galiul și beriliu.

Administrare: În 200-300ml de apă (cel mai bun este apa distilată), sau în suc de portocale, se amestecă 1 lingură de dozare - care este de aproximativ 7,2 grame .

Recomandat:

1-2 ore după mese

1-2 ore înainte de mese

Înainte de culcare

Imediat după sesiunile de antrenament

Mențiuni autorizate de EFSA, și anume Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, privind substanțele active din pulberea de băuturi electrolitice:

 

-Potasiul și magneziul contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

-Potasiul și magneziul contribuie la funcționarea normală a mușchilor.

-Potasiul contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale.

-Magneziul contribuie la reducerea oboselii.

-Magneziul contribuie la menținerea echilibrului electrolitic.

-Magneziul contribuie la metabolismul normal producătoar de energie.

-Magneziul contribuie la sinteza normală a proteinelor.

-Magneziul contribuie la funcționarea mentală normală.

-Zincul contribuie la sinteza normală a ADN-ului, metabolismul normal al acizilor grași, metabolismul normal al vitaminei A, sinteza normală a proteinelor, menținerea sănătății oaselor, părului și unghiilor.

-Zincul contribuie la metabolismul normal al acido-babohidraților, metabolismul carbohidraților, fertilitatea și reproducerea normală și funcționarea normală a funcției cognitive.

-Zincul contribuie la menținerea vederii normale, la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ și joacă de asemenea, un rol important în procesul de diviziune celulară.

-Seleniul contribuie la producția normală de spermatozoizi, la menținerea sănătății părului și unghiilor, la funcționarea normală a sistemului imunitar, a glandei tiroide și la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ.

-Cromul contribuie la metabolismul macronutrienților normali și la menținerea nivelului normal de zahăr din sânge.

-Manganul contribuie la metabolismul normal producătoar de energie, la menținerea sănătății oaselor, la formarea normală a țesutului conjunctiv și la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ.

Depozitarea pulberii de băuturi ElektronyK+:

Pentru a preveni intărirea(înnodarea) produsului, depozitați cu un capac bine sigilat într-un loc uscat.

Produsul sub capac este echipat cu o folie de etanșare de siguranță, care împiedică înnodarea înainte de deschiderea produsului.

În interiorul ambalajului veți găsi, de asemenea, o pungă absorbantă. Lăsați punga în praf, reduce  șansele de intărire al produsului.

Aglomerarea este un proces natural. Dacă praful se innodează nu pierde nimic din calitatea sa.

În caz de înnodare, zdrobiți piesele mai grele cu o lingură.

Nu expuneți produsul la lumina soarelui sau la căldură intensă.

Nu trebuie să-l depozitezi în frigider.

Numărul notificării OGYÉI: 26781/2021

 

Consumul de pulbere electrolitică este foarte recomandat în următoarele cazuri:

-Nivel ridicat de stres, suprarenal subactiv

Cortizolul, un hormon produs sub stres, utilizează de asemenea potasiu și alte minerale în cantități mari.

Cu aportul de potasiu, putem sprijini în mod semnificativ funcționarea glandelor suprarenale, rezultând o toleranță mai bună la stres și niveluri mai ridicate de energie (inclusiv niveluri adecvate de sodiu).

-Niveluri ridicate de insulină, Rezistență la insulină

Metabolismul nostru de zahăr utilizează potasiu într-o mare măsură. Pentru depozitarea fiecărei molecule de glucoză, adică a zahărului, este necesară o parte de ioni de potasiu.

Dacă nu există suficient potasiu, zahărul nu poate fi depozitat în mod corespunzător, astfel încât devine grăsime - stochează corpul nostru ca grăsime - adică niveluri scăzute de potasiu pe termen lung, contribuie la formarea excesului de greutate. Niveluri adecvate de potasiu, metabolism mai bun al zahărului, îmbunătățirea funcției insulinei în corpul nostru.

-Hipertensiune arterială

Administrarea diureticelor provoacă o lipsă de minerale, dar în principal deficit de potasiu, astfel încât înlocuirea acesteia este necesară.

Potasiul, împreună cu magneziul, contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale. Ele ajută la scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune arterială.

-Acid gastric slab, probleme intestinale și gastrice

În stomac, pompa de hidrogen-potasiu creează acid gastric. Dacă nivelurile de potasiu sunt scăzute, nu se produce suficient acid gastric, ceea ce pe termen lung duce la o slăbire a acidului gastric - schimbarea acestuia într-o direcție alcalină. Efectul acestui lucru într-o fază ulterioară, digestia slabă, adică alimentele nu se descompun în mod corespunzător în stomac, ceea ce duce mai târziu la tot felul de probleme digestive.

-Ketogenic și alte diete low carb

În timpul dietei ketogenice , în special în timpul perioadei de tranziție, o mulțime de minerale, în principal potasiu și magneziu, expiră din corpul nostru. Înlocuirea lor este esențială pentru a evita un fenomen numit Gripă Keto.

-Poliartrită reumatoidă

În cazul poliartritei reumatoide, nivelurile de potasiu din organism sunt întotdeauna foarte scăzute. Aportul unei cantități mai mari de potasiu, cu legume verzi și pudră de băutură electrolitică, poate ajuta la reducerea simptomelor.

-După antrenament, înainte de antrenament

Antrenamentele - alergarea, ciclismul, greutățile - elimină o mulțime de electroliți în afara corpului nostru și folosesc o mulțime de electroliți, minerale și oligoelemente în corpul nostru.

Înlocuirea lor în timpul sesiunilor de antrenamente fiind necesară.

Importanța potasiului

2000 miligrame de potasiu, sau 2 grame pe zi, este cantitatea de bază recomandată pentru adulți, de către autoritățile din Europa și America.

Acest lucru înseamnă că avem nevoie de aproape la fel de mult potasiu pe zi pentru corpul nostru cum avem nevoie de toate celelalte vitamine și minerale combinate.

Știm că aceste valori sunt subevaluate, așa că avem nevoie de mult mai mult din fiecare vitamină, mineral și oligoelement. Pentru o persoană stresată care consumă o mulțime de carbohidrați, are o nevoie zilnică de potasiu cu mult peste 3-4 mii de miligrame.

Us Food and Drug Administration a recomandat FDA necesarul zilnic de potasiu pentru adulți la 4700 miligrame, mai mult decât dublul recomandat în Europa.

Echilibrul potasiului și sodiului

Dacă avem o anumită cantitate de sodiu în corpul nostru, trebuie să avem de aproximativ patru ori mai mult potasiu.

Pentru a face acest lucru este de asemenea important să știți că sodiul este reținut mult mai ușor de corpul nostru, în timp ce potasiul este mai puțin, adică potasiul este excretat mai ușor.

Celulele noastre sunt mici unități producătoare de energie care generează energie prin sodiu și potasiu. Ceea ce generează de fapt energie este concentrația de potasiu și sodiu în interiorul și în afara celulei. În afara celulei, există 98% sodiu, în timp ce în interiorul celulei există 98% potasiu.

Cele mai frecvente 10 simptome ale deficitului de potasiu sunt:

-Pofta de zahăr 

-Edem

-Acumularea de apă: cea mai mare parte a excesului de greutate este acumularea de apă

-Hipertensiune arterială: 9 din 10 cazuri de hipertensiune arterială, valori scăzute ale potasiului

-Oboseală

- Niveluri scăzute de energie: deoarece pompa de potasiu de sodiu nu funcționează corect, nu produce suficientă energie, astfel încât nutrienții nu intră în celule.

-Crampe

-Tulburări ale ritmului cardiac

-Constipație: în majoritatea cazurilor de constipație, niveluri scăzute de potasiu și magneziu

-Insomnie

- Anxietate

- Panică

-Ceață cerebrală

Avertismente: Consumul acestui supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă mixtă echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși consumul zilnic recomandat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ingrediente: citrat de potasiu, regulatori de aciditate (acid citric, acid malic), citrat de magneziu, aromă (lămâie), extract de alge roșii (Litothamnium coralloides, Aquamin TG), gluconat de zinc, extract de fizic brun (PureSea Natural Organic), îndulcitor (glicozide de steviol, extract de frunze de stevia), gluconat de mangan, clorură de sodiu, gluconat de cupru, L-seleno-methionină, picolinat de crom, agenți de încărcare (fosfat de calciu, amidon de porumb).

 

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

ElektronyK+ 1000mg Potasiu, 322g

  • Producători MannaVita
  • Cod produs: ELK322
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 164 RON

  • Fără TVA: 150 RON

pupu